Jdi na obsah Jdi na menu

Informace o správcovských firmách Fillreal

Až do ledna 2022 jsem se (zřejmě mylně) domníval, že naší správcovskou firmou je firma Fillreal s.r.o. Tento dojem jsem získal jak z několika mně vystavených evidenčních listů, kde je tato firma výslovně uvedena, tak ze všech  vyúčtování od r. 2018 (kdy jsem se stal členem družstva) až do roku 2021. 
V tomto mém přesvědčení mne ještě utvrdila svědecká výpověď jednatelky této společnosti, která se soud (marně) pokusila přesvědčit o způsobu, jakým měly údajně být vyřízeny mé námitky proti vyúčtování služeb, zpracovávaných touto firmou.

Nyní se však ukazuje, že touto správcovskou firmou zřejmě není tato firma Fillreal s.r.o. (přestože je podepsána pod všemi vyúčtováními kromě posledního aktuálního vyúčtování a je takto prezentována i v evidenčních listech, ale firma Fillreal Property s.r.o., což je zcela jiná firma a to m.j. znamená, že pokud členové družstva podali námitky proti vyúčtování až do roku 2021 k této firmě, byly tyto námitky podány chybně. 

K nápravě došlo až na základě zásahu představenstva družstva v roce 2022, kdy byla ve vyúčtováních tato mylná informace nahrazena správnou informací o skutečném poskytovateli služeb. Současně byla ve vyúčtováních opravena mylná informace o tom, kam a kdy lze podat reklamaci proti vyúčtování. Původní nepravdivá informace totiž uváděla jako poslední termín podání reklamace den 31.5., ve skutečnosti je však tento termín do 30ti dnů od doručení vyúčtování, tj. v letošním roce pro drtivou většinu členů družstva pouze do 20., případně 21. dubna 2022. Konkrétní ukázky poučení z jednotlivých vyúčtování najdete zde.

V souvislosti s tím však zatím příliš nechápu, proč by mělo formou změny Stanov družstva dojít ke snížení pokut, na které má člen družstva právo v případě vadného vyúčtování, případně neochotě poskytovatele služeb vyřídit v zákonném 30ti denním termínu námitky proti vyúčtování nebo umožnit nahlížení do podkladů tohoto vyúčtování. Více viz dopis, umístěný do poštovních schránek členů družstva dne 6.5.2022

Schéma vzájemně propojených firem (pro načtení v plném rozlišení klikněte na obrázek)

2022_01_12_fillreal_schema.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář