Jdi na obsah Jdi na menu

Nepravdivé informace ve vyúčtováních

Od roku 2018, kdy jsme dostali první vyúčtování, bylo v těchto vyúčtováních chybně uváděno poučení členů družstva o místu, způsobu a termínu podávání námitek, takovéto chybné poučení bylo ještě i ve vyúčtováních, rozesílaných v dubnu 2021, přestože jsme na to správcovskou firmu upozorňovali a bylo opraveno až v posledním vyúčtování.

Firma Fillreal toto chybné poučení však naopak zneužila u soudu proti nám a začala tvrdit, že námitky, které jsme podali dne 27.5.2019, byly podány po termínu, přestože ve vyúčtování byl uveden termín do 31.5.2019.  Nic na tom nezměnilo to, že byly podány 27.5.2019, tj. 4 dny před termínem, uvedeným ve vyúčtování.  
Za vrchol  arogance ze strany správcovské firmy Fillreal pak považujeme to, že tuto nepravdivou informaci uváděla do vyúčtování i v dubnu 2021, tj. cca dva dva měsíce poté, co jejich právník Mgr. Jan Škarka soudu již dne 18.2.2021 obhajoval nevyřízení námitek tím, že nebyly podány do 30ti dnů, jak ukládá zákon, ukázka je zde (pro větší čitelnost klikněte na text):
tvrzeni_skarka.jpgDalším problémem je samotný způsob, kde se má námitka uplatnit, dle všech vyúčtování (s výjimkou posledního, předaného dne 20.4.2022) byla chybně uváděna informace o tom, že se námitky mají zasílat firmě Fillreal, což bylo chybné hned ze dvou důvodů. Za prvé firma Fillreal s.r.o. od roku 2018 není správcovskou firmou, za druhé se námitky ze zákona podávají poskytovateli služeb, tj. družstvu a ne správcovské firmě. Tyto nedostatky byly předsednictvem družstva v posledním vyúčtování již napraveny. Všechny zde uvedené informace si může každý člen družstva ověřit na svých  vyúčtováních, pro přehlednost zde uvádím kopie předmětného textu u čtyřech posledních vyúčtování, z nichž pouze to poslední je správné.

Toto však není vada, kvůli které je možné tato vyúčtování napadnout, mohu se pouze domnívat, že šlo o snahu firmy Fillreal o vytvoření situace, kdy každá vznesená námitka byla předem odsouzena k neúspěchu, neboť sice byla podána v souladu s poučením ve vyúčtování, ale v rozporu s tím, co říká zákon. Jinými slovy, každý příjemce služeb nesmí věřit tomu, co je ve vyúčtování, ale musí si nastudovat všechny zákony. Důvodem námi podaných námitek a následně soudní žaloby je celá řada dalších faktických vad vyúčtování, které již byly prokázány i znaleckým posudkem.
Kopie poučení ve vyúčtování z jednotlivých let 2018-2022 si můžete prohlédnout níže, s výjimkou posledního vyúčtování jsou ve všech nepravdivé informace jak o způsobu reklamace, tak o termínu pro reklamaci. Pokud by někdo byl ochotný poskytnout vyúčtování z dřívějších let (před rokem 2018), budu rád, když se mi ozve, postačuje stránka s poučením :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Vyuctovani_pouceni

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Petr - Vzkaz

6. 5. 2022 0:43

Docela zajímavé informace, držím palce.